Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Jacuzzi tegen verkoudheid: dit is de helende werking van een jacuzzi

Jacuzzi spabad winter

Nu de winter voor de deur staat hebben we steeds vaker last van een verkoudheid. Een verstopte neus, niezen en keelpijn horen er allemaal bij. Het liefst zijn we er dan ook zo snel mogelijk weer vanaf. Nou helpt een gezonde levensstijl en een goede weestrand natuurlijk om zo min mogelijk last te hebben van virussen, maar wist u dat ook het nemen van een jacuzzi tegen verkoudheid helpt? Wij leggen u uit hoe dit precies zit.

 

Hoe helpt een jacuzzi of spa tegen verkoudheid?

Regelmatig de jacuzzi in duiken is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens heel erg goed voor uw gezondheid. Als u merkt dat u verkouden wordt kan dit zomaar omslaan in een vervelende griep. Om dat te voorkomen kan iedere week een half uurtje in een jacuzzi zitten wonderen doen. Zo vermindert het verkoudheidsklachten, verhoogt het uw weestand en zorgt het ervoor dat uw spieren ontspannen. Hoe dat precies zit leggen wij hier uit.

 

Warmte & stoom tegen de verkoudheid

Als u verkouden bent krijgt u vast wel eens het advies om even te stomen boven een kommetje heet water. Zo gaan uw verstopte neusholtes weer open en kunt u weer vrij ademen. De stoom die ontstaat bij de warmte van de jacuzzi heeft ditzelfde effect. Een half uurtje stomen in de jacuzzi zal dus ook echt een verademing zijn. Ook kan u met een jacuzzi de griep ‘eruit zweten’. Doordat de lichaamstemperatuur stijgt, worden er meer afweerstoffen aangemaakt dan normaal. Deze kunnen ervoor zorgen dat ziekteverwekkers worden afgebroken. Daarnaast zal u door de warmte slechte afvalstoffen eruit zweten. Het nemen van een bad in de jacuzzi zorgt zo dus voor een hogere weerstand en verlaagt zo de kans op een griepje.

 

Stimulerende badzouten voor uw lichaam

Om nog sneller te herstellen van uw verkoudheid, kan het ook werken om gebruik te maken van stimulerende badzouten voor uw lichaam. Bepaalde geuren geven verlichting bij een verstopte neus en hoofdpijn. Heerlijk als u wordt geteisterd door een nare verkoudheid. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de AquaFinesse badzout kristallen. Deze stimuleren uw zintuigen en zorgen voor een heerlijk ontspannend gevoel.

 

Goede nachtrust na het gebruik van een jacuzzi

U herkent vast wel dat u na het nemen van een warm bad een beetje suf bent. Dat is niet zo gek, want het zorgt er namelijk ook voor dat u een betere nachtrust heeft. Doordat de lichaamstemperatuur verhoogt, valt u namelijk sneller in slaap. Ook zal u dieper slapen, waardoor u nog sneller herstelt van uw verkoudheid.

Misschien ook interresant?