Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Opblaas jacuzzi of vaste jacuzzi kopen? Hier moet je om denken

Opblaasjacuzzi of spabad

Gebruikmaken van een heerlijke jacuzzi wanneer jij er zin in hebt, dat klinkt voor velen als muziek in de oren. Een opblaas jacuzzi lijkt dan een gangbare en makkelijke optie, maar toch adviseren we jou om een ‘echte’ jacuzzi te kopen . In deze blog vertellen we jou, waarom een ‘echte’ jacuzzi de beste keuze is.

 

Opblaas jacuzzi kan lek gaan

Een opblaas jacuzzi kan lek gaan, zonde toch? Je geeft je geld uit aan iets waarvan je verwacht lang plezier te kunnen hebben. De vaste jacuzzi heeft een langere levensduur.

Mocht je toch kiezen voor een opblaas jacuzzi, wordt geadviseerd deze niet in de volle zon te plaatsen. Houdt in je achterhoofd dat extreme weersomstandigheden jouw jacuzzi kan beschadigen, dit kan leiden tot een lek. Let ook op dieren en mensen met scherpe nagels. Bij het kiezen van een vaste jacuzzi heb je geen last van bovenstaande problemen!

 

Opblaas jacuzzi verbruikt veel energie

Bij het gebruikmaken van jouw jacuzzi wil je niet denken aan oplopende energiekosten. Stook je jouw (opblaas) jacuzzi warm in de winter? Dan schiet het gemiddelde verbruik uiteraard omhoog. De vaste jacuzzi’s hebben speciale isolatie, hierdoor blijft het water op de juiste temperatuur. Een opblaas jacuzzi heeft meer moeite met het stabiel houden van de ingestelde watertemperatuur. Als de temperaturen echt flink dalen wordt geadviseerd je opblaas jacuzzi uit te schakelen.

 

Een vaste jacuzzi reinigt het water zelf

Het is een fijne gedachte dat jouw jacuzzi het water zelf reinigt. Zo hoef je hem niet iedere keer te laten leeglopen om hem vervolgens af en toe weer op te blazen. Het regelmatig reinigen van de binnenkant van de jacuzzi is essentieel. Het water van je opblaas jacuzzi bevat chemicaliën, dit kun je niet zomaar laten leeglopen in de gras, planten en bloemen. Een vaste jacuzzi kan systemen laten lopen die zijn werk doen. Door de hoge kwaliteit van filtersystemen van een jacuzzi heb je de garantie dat het water minder snel vies zal worden dan bij een opblaas jacuzzi.

 

Een opblaas jacuzzi is minder ergonomisch

Een opblaas jacuzzi is minder ergonomisch, omdat deze niet beschikt over goeie lig- en zitplaatsen. Bij het kiezen van een jacuzzi is het letten op ergonomie erg belangrijk. Een fijne rugsteun, een zitplaats die diep is en bestand is tegen een sterke massage bijvoorbeeld. Bij een opblaas jacuzzi zul je snel wegzakken, zoals in een gewoon bad. Het voordeel van een vaste jacuzzi is dat je lekker kunt leunen zonder dat je nek gestrekt is. De wanden en de bodem van je opblaas jacuzzi zijn gevuld met lucht. Na een langere periode zal je zitcomfort hier niet meer optimaal zijn. In een vaste jacuzzi waar je gebruik maakt van een voorgevormde kuip is er rekening gehouden met ergonomie. Jouw zitcomfort zal dus heel wat beter zijn!

 

Een jacuzzi is een investering

Het kopen van een jacuzzi is een investering, omdat het niet alleen jouw levensstijl bevordert, maar ook bijdraagt aan een positief effect op je mentale en fysieke gezondheid. Het hele jaar door kun je genieten van jouw eigen spa. Een jacuzzi zal voor vele momenten vol ontspanning zorgen. Het is daarom ook belangrijk om een jacuzzi te kiezen die past bij het lichaam. Het warme water zorgt voor een betere bloedcirculatie en een ultiem moment van ontspanning voor de spieren. Met de interessante functies van een vaste jacuzzi zul je meer ontspanning ervaren dan bij het gebruik van een opblaas jacuzzi.

Misschien ook interresant?