Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Jacuzzi energiezuinig maken in 5 stappen. Zo bespaar je de meeste energie!

energiebesparing jacuzzi spabad

Je kunt zelf maatregelen nemen om jouw jacuzzi energiezuinig te maken. Na het genieten van een warme spa wil je niet opgescheept worden met onnodig hoge kosten. Het isoleren van je jacuzzi wordt je beste vriend. Wij vertellen je graag hoe je zonder zorgen elk moment van de dag kunt genieten van je jacuzzi.

 

Stap 1. Laat je jacuzzi aanstaan

Zet jij je jacuzzi ’s nachts altijd uit, zodat het water niet meer verwarmt wordt? Je houdt het energieverbruik lager door hem aan te laten staan. Een constante temperatuur van het water bespaard je meer energie dan het koude water terug op 38 graden brengen. Moderne jacuzzi’s zijn zo gefabriceerd dat de warmte op een energiezuinige manier behouden wordt.

 

Stap 2. Dek je jacuzzi af met een isolatie cover

Het zou zonde zijn als de warmte van je jacuzzi snel verdwijnt. Het is geen slecht idee om te investeren in een isolerende cover. Om de isolatiedeksel zo goed mogelijk te gebruiken is het van belang dat hij aflopend is, zo blijft er geen regenwater liggen en bespaar je energie! Het is fijn als je de deksel er in je eentje vanaf kunt krijgen. Met deze isolatie cover ben je energiezuinig bezig en profiteer je van de beste prijs garantie.

 

Stap 3. Maak de filters schoon

Energie zuinig je jacuzzi opwarmen doe je door de filters goed schoon te maken. Kijk elke week even naar het filter. Zie en ruik je niets geks? Dan is alles nog in orde. Zorg ervoor dat je ze regelmatig schoonmaakt, goed onderhoud van je filters bespaart energie. Wanneer deze vies of verstopt zijn creëer je een hoge weerstand. Het verwarmings gedeelte kan zo minder makkelijk warmte afgeven. Door de weerstand die ontstaan is kan nieuw water minder goed je spa inlopen.

 

Stap 4. Let op isolatie tijdens de aanschaf van een jacuzzi

Het isoleren van een jacuzzi kan erg kostbaar zijn, hierop wordt dan ook als eerste bespaard bij goedkope jacuzzi’s. Onder jouw jacuzzi loopt een groot netwerk van leidingwerk. Met alleen een laagje kruipisolatie is dit nog altijd onbeschermd. Een koudere omgevingstemperatuur kan ervoor zorgen dat jouw jacuzzi sneller afkoelt. De kou uit de bodem trekt omhoog jouw spa in. Let bij de aanschaf van de jacuzzi goed op de bodemplaat. Deze plaat is niet vlak, maar heeft luchtlagen tussen de grond en de jacuzzi. Hierdoor worden luchtdichte ruimtes gecreëerd en wordt de kou uit de grond tegen gehouden. Een goedkope jacuzzi verbruikt meer energie dan een kwalitatieve variant. De slecht geïsoleerde jacuzzi’s zijn goedkoper in aanschaf. Binnen enkele jaren heb je de hogere aanschafprijs van een goed geïsoleerde jacuzzi terugverdiend.

 

Stap 5. Isoleer je jacuzzi wanden

Goedkoop is duurkoop, zo ook bij het kiezen van een jacuzzi met de juiste wandisolatie. Je kunt een versie aanschaffen die minimaal geïsoleerd is, het kost je minder, maar op de lange termijn ben je duurder af. Op lange termijn optimaal energie besparen doe je door te kiezen voor een Full Foam Spa of een Vita Spa, beide varianten zijn spa’s met wandisolatie.

Misschien ook interresant?