Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Jacuzzi winterklaar maken in 7 stappen. Waar moet u op letten?

jacuzzi winterklaar

De winter staat weer voor de deur en dat betekent ook het winterklaar maken van onze tuinen en terrassen. Als je een spabad buiten hebt staan, dan gaat ook hier wat voorbereidend werk aan vooraf. Wij vertellen je graag hoe je je jacuzzi winterklaar maakt.

 

Spa gebruik in de winter

Laten we beginnen met of je je jacuzzi überhaupt winterklaar moet maken. Omdat ze niet seizoensgebonden zijn kan het zijn dat je je spabad ook ’s winters nog volop gebruikt. Het is ten slotte ook heerlijk om op deze manier even op te warmen. In dat geval hoef je er niet zo veel aan te doen. Je kan hem eventueel wel bedekken met een afdekzeil of een cover. Dit houdt het energieverbruik een stuk lager. Verder heb je hetzelfde onderhoud aan je jacuzzi in de winter als gewoonlijk.

 

Wanneer moet ik mijn spa winterklaar maken?

Maak je in de winter geen gebruik van je jacuzzi? Dan moet je hem wel klaar maken voor de winter. Je wilt dit in ieder geval wel doen voordat het gaat vriezen, want anders kan de spa zelfs vorstschade oplopen. Verder is het belangrijk dat je de spa winterklaar maakt op een dag dat het droog is.

 

Hoe maak ik mijn spa winterklaar?

Benieuwd hoe je jouw spa winterklaar maakt? Hieronder leggen wij dat stap voor stap voor je uit. Zo kan je na de winter weer volop kunt genieten van jouw jacuzzi.

 

Stap 1: schakel de stroomtoevoer uit

Als eerste schakel je natuurlijk de stroom naar het bad uit, zodat je geen energie meer verspilt. Je gaat hem ten slotte toch niet meer gebruiken.

 

Stap 2: laat de spa helemaal leeglopen

Laat de jacuzzi nu via de afvoeropening helemaal leeglopen. Maak hem ook gelijk goed schoon voor het volgende seizoen met een spons of borstel.

 

Stap 3: activeer de luchtblazer

Activeer hierna de luchtblazer voor zo’n 30 seconden. Op deze manier wordt al het resterende water uit de luchttoevoer onder de zitplekken afgevoerd. Hierna kan je ook de schakelaar van de stroomtoevoer uit de woning uitschakelen.

 

Stap 4: droog de spa kuip met een handdoek

Ook nu zal er nog wat water overblijven in de kuip. Gebruik een handdoek om de spa helemaal te drogen. Zorg ervoor dat echt al het water weg is.

 

Stap 5: Verwijder de spa filter en droog het filterhuis

Nu verwijder je ook het spa filter en droog je het filterhuis grondig.

 

Stap 6: Droog de leidingen uit met een waterzuiger of luchtcompressor

Vervolgens verwijder je de afvoerplugs en alle fittings die je los kan schroeven. Er zal nu nog wat water uitlopen dat in de leidingen was achtergebleven. Het resterende water in de leidingen droog je met een waterstofzuiger, luchtcompressor of iets soortgelijks. Als de leidingen maak goed drogen.

 

Stap 7: Dek de spa af met de cover of afdekzeil

Als je alle stappen hebt gevolgd zal dit je in het volgende seizoen een hoop schoonmaakwerk schelen. Als laatste dek je de jacuzzi af met een cover zodat er geen vuil bij kan komen en je harde werk niet voor niets is geweest. Zo is je spa helemaal winterklaar en kan je er in het voorjaar weer volop van genieten.

 

Meer weten over spabaden?

Wilt u meer weten of heeft u interesse in het kopen van een spabad of jacuzzi? Kom langs in de showroom & bekijk ons complete assortiment. Heeft u nog meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over spabaden en jacuzzi’s.

Misschien ook interresant?