Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Hydromassage in een jacuzzi, wat is dat?

Jacuzzi hydromassage spabad

Na een lange dag is het heel fijn om even te ontspannen in de jacuzzi. Dat is natuurlijk al heerlijk, maar om nog meer tot rust te komen zijn er nog meer mogelijkheden. Hydromassage bijvoorbeeld. Wat hydromassage in een jacuzzi precies inhoudt vertellen wij u hier.

 

Wat is hydromassage?

Hydromassage is een massagevorm waarbij gebruik wordt gemaakt van water. In een jacuzzi, is het een beetje te vergelijken met de bubbels van een normaal bubbelbad, alleen is zijn de waterstralen veel krachtiger en gerichter. De krachtige jets zorgen ervoor dat de meest belaste delen van uw lichaam gemasseerd worden.

 

Het effect van hydromassage op het lichaam

Een hydromassage heeft enorm veel voordelen voor uw lichaam. Welke voordelen dat zijn leggen wij u hieronder uit. Het geeft niet alleen het genot van een massage, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat uw lichaam tot rust komt.

 

Ontspanning en rust in het lichaam

Een duik in de jacuzzi nemen is natuurlijk al heel ontspannend, maar een jacuzzi met hydromassage versterkt dit effect nog extra. Door de warmte van het water ontstaat er gewichtsloosheid. Hierdoor worden uw spieren ontlast en kan u ook fysiek echt tot rust komen.

 

Stimulatie van de bloedsomloop door de spieren

Door regelmatig in een jacuzzi met hydromassage te stappen wordt de bloedsomloop van uw spieren gestimuleerd. Hierdoor werkt een hydromassage ideaal tegen spier- en gewrichtspijn. Daarnaast zullen uw bloedvaten door de krachtige stralen wijder gaan staan. Een hydromassage in een jacuzzi kan zelfs een positieve invloed hebben op uw bloeddruk.

 

Mentale ontspanning

Een hydromassage is ook nog eens goed voor uw mentale gezondheid. Zo zal u echt even tot rust komen. Uw slaapkwaliteit wordt bevorderd waardoor u een betere nachtrust ervaart. Een hydromassage is dus perfect tijdens een stressvolle periode.

 

Hydromassage met luchtjets

Een jacuzzi kan luchtjets en waterjets hebben. Deze zorgen voor de massagestralen. Bij luchtjets wordt de lucht langs het lichaam gestuwd, doordat de lucht naar het wateroppervlak stijgt. Daarom worden deze jets vaak gebruikt in de bodem van een jacuzzi. Het voordeel van luchtjets is dat de jets droog blijven en daardoor onderhoudsarm zijn.

 

Hydromassage met waterjets

Waterjets worden ook wel hydrojets genoemd en worden vaak gebruikt aan de zijwanden van een jacuzzi. Hierbij wordt er met een pomp water uit het bad gezogen om het vervolgens met veel kracht weer terug te spuiten. Deze jets zijn erg geschikt voor hydromassage, omdat u de kracht van de stralen kunt aanpassen. Deze jets hebben wel meer onderhoud nodig, omdat er vies water gecirculeerd wordt door de afvoer. Om de groei van bacteriën te voorkomen is het dus nodig om het jacuzzi regelmatig te reinigen.

Misschien ook interresant?