Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Waarom een chloorvrij spabad beter is

Chloorvrij spabad jacuzzi onderhoud

Om optimaal te genieten van je jacuzzi is de juiste waterbehandeling zonder chloor van belang.  Waarom een chloorvrij spabad beter is? Daar zijn verschillende redenen voor. Zo kan een teveel  aan chloor bijvoorbeeld huidirritatie of een allergische reactie veroorzaken. Meer weten? Lees dan  snel deze blog. 

 

De voordelen van een chloorvrij spabad & jacuzzi

 

1. Beter voor je huid

Een chloorvrije waterbehandeling is noodzakelijk, omdat een jacuzzi zonder chloor beter is voor je  huid. Blootstelling aan chloorwater kan je huid aantasten. Chloor zorgt ervoor dat je huid natuurlijke  oliën en talg verliest, waardoor je huid uitdroogt. Veel huidexperts denken zelfs dat chloor op de  huidveroudering veroorzaakt. Behandel daarom je spabad altijd met zo weinig mogelijk chloor.

 

2. Geen last van je luchtwegen na gebruik

Als je chloordampen inademt, kan je last krijgen van je luchtwegen. Dit is alleen het geval als er een  te hoge dosis chloor in je bubbelbad toevoegt. Dit is dus ook een belangrijke reden om alternatieven  van chloortabletten te gebruiken.

 

3. Beter voor je haar

Bij een waterbehandeling zonder chloor bescherm je niet alleen je huid, maar ook je haar. Wanneer  je vaak gebruik maakt van een jacuzzi met chloor zal je haar beschadigen. Net als bij je huid, ontdoet  chloor je haar namelijk van natuurlijke oliën. Hierdoor wordt het droog, breekbaar en gaat het meer  klitten. Ben je blond? Dan kan je haar groen uitslaan. Een spabad zonder chloor is dus beter voor je  haar.

 

4. Geen allergische reactie

Je weet inmiddels dat chloor slecht is voor je huid en haar. Maar wist je dat je ook last kan krijg van  eczeem? Spawater met veel chloor verhoogt de gevoeligheid voor dit soort allergische reacties. Om  jeuk en uitslag na een jacuzzisessie te voorkomen is goed wateronderhoud heel belangrijk. Probeer  daarom je jacuzzi chloorvrij te behandelen.

 

5. Beter voor het milieu

Door de waterkwaliteit op peil te houden, gaat je jacuzzi langer mee. Hecht je veel waarde aan  duurzaamheid? Kies voor een natuurlijke en milieuvriendelijke waterbehandeling. In vergelijking met  chloortabletten is een chloorvrije waterbehandeling veel beter voor het milieu. Zo kan je pas écht  ongelimiteerd genieten van je whirlpool.

 

Hoe maak ik mijn spabad of jacuzzi chloorvrij?

Chloorvij spabad jacuzzi onderhoud

Wil je weten hoe je jouw spabad zonder chloor kan reinigen? Een goed alternatief voor  chloortabletten is AquaPerfect 2.0. Dit zijn zeer milieuvriendelijke onderhoudsproducten die op een eenvoudige, maar efficiënte wijze je bubbelbad schoonmaken. Het  voordeel van deze producten is dat je geen chloor meer nodig hebt om je jacuzzi te onderhouden. Zo  voorkom je niet alleen huidirritatie en irritatie aan de luchtwegen, maar ook milieuvervuiling.

 

Extra onderhoud tips voor jacuzzi’s

Dat je een jacuzzi zonder chloor moet behandelen is nu wel duidelijk. Maar wat is nog meer  belangrijk bij het onderhouden van je spabad? Wij raden het volgende aan: 

  1. Controleer elke maand de waterwaarden

  2. Reinig de filters regelmatig

  3. Maak af en toe de leidingen schoon

  4. Ververs het water minimaal 3 of 4 keer per jaar en maak gelijk ook de bodem en wanden van je jacuzzi schoon

  5. Douche of spoel jezelf af voordat je de jacuzzi gebruikt

  6. Dek het bad na gebruik af

 

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan eens op deze pagina met veelgestelde vragen. Heeft u direct antwoord nodig op een vraag? Bezoek dan onze contact pagina voor al onze contact mogelijkheden.

Misschien ook interresant?