Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Voordelen van een sauna

Voordelen van een sauna - Spa City Wellness

Goed voor uw gezondheid en welbevinden

Een sauna biedt veel voordelen voor uw welbevinden en uw gezondheid. Hoe heerlijk is het om te weten dat u aan uw weerstand werkt en uw huid verbetert, terwijl u uw vermoeide spieren ontspant? Maar een sauna biedt nog veel meer voordelen Spa City vertelt u er hier graag meer over.

7 voordelen van een sauna

Wanneer u een sauna wilt aanschaffen of hier nog over nadenkt, is het goed om de voordelen ervan te bekijken. Een sauna helpt met:

  • Ontspanning
  • Betere weerstand
  • Mooie huid en haren
  • Herstel na workout
  • Ademhaling
  • Pijnbestrijding
  • Nachtrust

We gaan graag wat dieper op deze punten in.

Ontspanning

De reden die mensen het meest noemen om voor een sauna te kiezen is ontspanning. Wanneer u na een lange werkdag de sauna instapt, voelt u de stress wegvloeien. Uw spieren ontspannen en u krijgt meer rust. Daarbij worden gelukshormonen aangemaakt. U stapt dus rustig en vrolijk de sauna weer uit.

Betere weerstand

Mensen die regelmatig naar de sauna gaan, hebben een betere weerstand. U bent beter bestand tegen ziektes, doordat er meer witte bloedcellen worden aangemaakt. Uw lichaam reageert op de verandering van temperatuur, waardoor uw bloedsomloop verbetert. Het maakt bovendien antistoffen en daardoor wordt u minder snel verkouden.

Mooie huid en haren

Door de warmte in de sauna, gaan uw poriën open en uw bloedvaten worden wijder. U gaat zweten. Met het zweet worden ook talg en vuil van uw huid verwijderd. Hierdoor ziet uw huid er stralend uit. Ook uw haren worden glanzender. Uw hoofdhuid maakt namelijk een stof aan die uw haar bevochtigt en in goede conditie houdt.

Herstel na lichaamsbeweging

In sportscholen is vaak een sauna te vinden. Dat is niet voor niets. Wanneer u een workout heeft gedaan, zijn uw spieren vermoeid. Door de warmte in de sauna herstellen uw spieren sneller dan normaal. Het is dan ook ideaal om na het sporten even de sauna in te duiken.

Ademhaling

Een sauna kan ook heel fijn zijn wanneer u bronchitis of astma heeft. Door de warmte van de sauna wordt de doorbloeding van uw luchtwegen beter en uw slijmvliezen worden soepeler. Dit zorgt ervoor dat u makkelijker kunt ademhalen.

Pijnbestrijding

Wanneer u regelmatig last van spierpijn of gewrichtspijn heeft, kan een sauna ook uitkomst bieden. Door de warmte van de sauna vermindert de pijn in uw spieren en worden deze minder stijf. Uw spieren herstellen sneller en u beweegt zich gemakkelijker.

Nachtrust

Ook wanneer u ‘s nachts moeilijk in slaap kunt komen of vaak wakker bent, kan een sauna u helpen. In een sauna ontspannen uw spieren. Wanneer uw lichaam ontspannen is, zult u ‘s nachts dieper slapen.

Een sauna voor u

Bij SpaCity hebben we een groot assortiment sauna’s, hottubs, zwemspa's, buitenmeubels en energiezuinige jacuzzi’s. Onze premium series zijn direct leverbaar. Meer weten over onze producten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 085-401 0187. U bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen in onze showroom. Ook voor het aanvragen van een offerte of voor informatie en persoonlijk advies staan we graag tot uw beschikking.

Misschien ook interresant?