Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

De kosten voor een jacuzzi per jaar. Aankoop, energiekosten & meer

Kosten spabad jacuzzi per jaar

Overweegt u een spabad of jacuzzi aan te schaffen en bent u benieuwd wat de kosten hiervoor zijn? Dat is heel begrijpelijk. Naast de aanschaf komt er natuurlijk nog veel meer bij kijken zoals het energieverbruik. Bent u benieuwd naar de kosten voor een spabad en jacuzzi per jaar? Wij geven u antwoord op de meestgestelde vragen en tips bij het aanschaffen van uw jacuzzi.

 

Hoeveel kost een jacuzzi?

De kosten van een spabad of jacuzzi hangen van verschillende factoren af. Natuurlijk speelt de aanschafprijs een grote rol, maar ook de installatie en het energieverbruik zijn grote invloed.

 

Aankoopprijs

We beginnen bij de aanschaf. De aankoopprijs is natuurlijk geheel afhankelijk van het soort spabad of jacuzzi. Hoe groot moet de jacuzzi zijn? Hoe energiezuinig is de jacuzzi? En wilt u nog bepaalde extra’s zoals een speaker of ledverlichting? Nu kunt u het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt, maar voor een vaste jacuzzi betaalt u gemiddeld tussen de €2.000,- en €9.000,-. Daarnaast bestaan er ook voordelige opblaasbare spabaden en jacuzzi’s. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €400,- en €1.100,-. Deze zijn echter een stuk duurder in energieverbruik dan een vast spabad.

 

Installatieservice

Wanneer u een jacuzzi of spabad koopt, dan is het van groot belang dat deze op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Houd er dus rekening mee dat deze kosten er nog bij kunnen komen. Dit gaat in de meeste gevallen om een paar honderd euro, maar is van verschillende factoren afhankelijk. Wilt u de jacuzzi bijvoorbeeld binnen hebben of buiten? En past hij dan gemakkelijk door de tuinpoort of moet deze het dakterras opgetild worden? Natuurlijk kunt u kosten besparen door de installatie zelf te doen, maar dit raden we ten alle tijden af. Laat dit altijd door een expert doen. Zo bent u verzekerd van de juiste installatie, aansluitingen en behoud u de garantie op uw jacuzzi of spabad. 

SpaCity verzorgt door heel Nederland, België en zelfs Europa de gehele plaatsing en installatie. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe aankoop.

 

Energiekosten van een spabad of jacuzzi per jaar

Naast de aankoopprijs en de installatieservice, speelt natuurlijk ook het energieverbruik een rol. Dit heeft vooral invloed op uw jaarlijkse kosten. Het energieverbruik van een spabad is sterk afhankelijk van de isolatie & het verwarmingselement.

Isolatie van een spabad of jacuzzi

Wanneer een spabad goed geïsoleerd is, maakt dit hem een stuk energiezuiniger. Dit heeft namelijk de meeste invloed op het energieverbruik. Dit komt omdat een goed geïsoleerde jacuzzi langer op tempratuur blijft en dus minder snel hoeft te worden opgewarmd.

Besparing energiekosten goede isolatie

Een goed geïsoleerde jacuzzi kan dus enorm veel geld schelen op jaarbasis. Dit kan zelfs oplopen tot honderden euro’s. Hieronder ziet u het verschil in kosten van een goed geïsoleerde jacuzzi, een gemiddeld geïsoleerde jacuzzi en een slecht geïsoleerde jacuzzi.

Goede isolatie

Prijs per dag: €1,10
Prijs per maand: €33,-
Prijs per jaar: €401,50

Gemiddelde isolatie

Prijs per dag: €2,-
Prijs per maand: €66,-
Prijs per jaar: €730,- 

Slechte isolatie

Prijs per dag: €2,75
Prijs per maand: €82,50
Prijs per jaar: €1003,75

 

Bespaartips

Zoals u net las kan de isolatie een behoorlijk verschil maken. Een jacuzzi die dus goedkoop is in aanschaf, zal op lange termijn vaak duurder uitpakken dan een jacuzzi met een hogere aankoopprijs. Daarom hebben wij wat tips voor u verzameld waarmee u geld kunt besparen.

Let op het soort isolatie

De isolatie van een jacuzzi maakt dus het verschil, maar waar moet u dan op letten? Jacuzzi’s en spabaden kunnen op twee manieren geïsoleerd zijn: kuipisolatie en klimaatkamerisolatie. Bij kuipisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de kuip van de jacuzzi. Bij klimaatkastisolatie zit dit tegen de omkasting en op de bodem. Dit werkt een stuk efficiënter en zorgt dus ook voor een lager energieverbruik.

Chinees geproduceerde verbruiken veel energie

Wilt u een jacuzzi kopen die geproduceerd is in China? Dan is de kans groot dat u energiekosten een stuk hoger zullen uitvallen. Chinees geproduceerde spabaden zijn vaak slecht geïsoleerd. Veel fabrikanten vullen namelijk slechts een deel van de holte of enkel de zijpanelen van de spa met schuimisolatie. Bij een goed geïsoleerde spa si de volledige holte onder de spa geïsoleerd waardoor de warmte veel langer wordt vastgehouden. Ook gebruiken Chinese producenten vaak verwarmingselementen die veel energie verbruiken.

Europees geproduceerde spabaden besparen op energieverbruik

Europees geproduceerde spabaden zijn over het algemeen veel beter geïsoleerd. U kunt op deze manier dus flink besparen op uw energieverbruik en de bijkomende kosten. Zo zijn de jacuzzi’s van Wellis enorm goed geïsoleerd. Dit in combinatie met hun hoogwaardige kwaliteit maakt ze erg zuinig in gebruik.

Spa cover over uw spabad

Een spacover over uw spabad verlaagd verder het energieverbruik significant. Wat wij aanraden? Een spa cover liftsysteem.

 

Meer weten over spabaden?

Wilt u meer weten of heeft u interesse in het kopen van een spabad of jacuzzi? Kom langs in de showroom & bekijk ons complete assortiment. Heeft u nog meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over spabaden en jacuzzi’s.

Misschien ook interresant?