Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Hoe werkt een houtgestookte hottub?

Hoe werkt een houtgestookte hottub? - Spa City Wellness

Heerlijk ontspannen in een houtgestookte hottub

Niets is fijner dan heerlijk ontspannen genieten in een houtgestookte hottub. Bovendien ziet zo'n warm bad er ook nog eens prachtig uit in uw tuin. De houten afwerking geeft namelijk een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Bij SpaCity helpen wij u graag met het vinden van de perfecte houten hottub. Vraagt u zich af hoe zo'n authentieke houtgestookte hottub eigenlijk precies werkt? Wij vertellen het u in dit blog.

Hoe werkt een hottub?

De houtgestookte hottubs van SpaCity gebruiken geen elektriciteit als energiebron. Met hout maakt u een vuur in de kachel waarmee u het water van de hottub verwarmt. De kachel zit of in de hottub zelf, zodat u het hout eenvoudig kunt aanvullen, of buiten de hottub, zodat u meer zitplaatsen heeft. Een knisperend vuurtje in de kachel zorgt vooral 's avonds voor nog meer sfeer. Zo gaat relaxen vanzelf.

Hoe lang duurt het verwarmen?

Het opwarmen van het water van een houtgestookte hottub is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk uw stookgedrag, het soort hout en de buitentemperatuur. We geven u graag een paar tips. Start het vuur rustig en houdt het goed aan door er tijdig hout bij te leggen. Zorg dat het hout dat u gebruikt goed gedroogd is. Bedenk welk hout u wilt gebruiken om te stoken. Hardhout geeft bijvoorbeeld een hoger rendement. Houdt er rekening mee dat de buitentemperatuur van invloed is op de opwarmtijd van uw hottub. Hoe groter het verschillen tussen de temperatuur buiten en de gewenste warmte van het water, hoe langer het opwarmen duurt. Start dus op tijd met stoken, zodat u genoeg tijd heeft om te ontspannen.

De voordelen van een hottub

Heerlijk relaxen is natuurlijk heerlijk en dit kan uitstekend in een hottub. We zetten de voordelen van een hottub overzichtelijk voor u op een rij:

  • Het warme water van de hottub verbetert uw slaap;
  • U neemt tijd voor uzelf en ontspant heerlijk in de buitenlucht;
  • Spierpijn en hoofdpijn trekken sneller weg doordat uw spieren ontspannen.

Uw hottub vindt u bij SpaCity

Bij SpaCity hebben we een groot assortiment hottubs, energiezuinige jacuzzi's, zwemspa's, sauna's en buitenmeubels. Meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 085-401 0187. U bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen in onze showroom. Ook voor het aanvragen van een offerte of voor informatie en persoonlijk advies staan we tot uw beschikking.

Misschien ook interresant?