Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Hoe moet u een jacuzzi vullen?

Hoe moet u een jacuzzi vullen? - Spa City Wellness

Reinigen, vullen, genieten

Als u al een jacuzzi heeft, weet u hoe geweldig dat kan zijn. Voor de duurzaamheid van de jacuzzi is echter ook enig onderhoud nodig. Maak hem bijvoorbeeld regelmatig schoon door het water te verversen. Als u het water uit de jacuzzi hebt weggepompt, moet u deze ook weer bijvullen. Ook als u voor het eerst een jacuzzi gaat gebruiken, moet deze gevuld worden. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u de jacuzzi vult. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met een van de experts van Spacity.

Het eerste gebruik

Gaat u voor het eerst een jacuzzi gebruiken? Dan moet deze natuurlijk eerst goed worden geïnstalleerd en naar uw wensen worden ingericht. Daarnaast zorgt u ervoor dat de binnenkant van de spa volledig wordt gereinigd. U wilt natuurlijk niet dat uw gezondheid in gevaar komt. Soms is het mogelijk dat er restanten van de verpakking waarin de jacuzzi is geplaatst achterblijven. Alles netjes en schoon? Dan kunt u beginnen met het vullen van de jacuzzi.

Jacuzzi met water vullen

Een zwembad in de tuin vult u door de tuinslang erin te gooien en de kraan open te draaien. Bij een jacuzzi werkt echter net even anders. Zo moet u voorzichtig zijn met de kraan als de tuinslang in de jacuzzi zit. Plaats eerst de slang in het filterhuis. Zo spoelt u namelijk de hele leidingen schoon en blijft er geen lucht in de pompen achter. Laat hier ongeveer 50 liter water door lopen en verwijder de slang vervolgens uit het filterhuis. Nu kunt u beginnen met vullen. Deze vulmethode wordt aanbevolen omdat de spa's in de fabriek worden getest door ze te vullen. Hierdoor kan er water in de leidingen blijven staan dat u niet in uw bad wilt hebben.

Niet met grondwater vullen!

Hoewel het sneller is om uw jacuzzi met grondwater te vullen, raden wij bij Spacity af om dit te doen. Grondwater bevat veel meer ijzer en zorgt ervoor dat de onderdelen van de jacuzzi gaan roesten. Dat is zonde van uw jacuzzi en geld. Ook kan het water na verloop van tijd bruin worden, wat geen fris gezicht is. Het is daarom beter om uw spa te vullen met kraanwater. Meer weten over de jacuzzi of andere producten van Spacity? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 085 401 0187 of langs te komen in onze showroom.

Misschien ook interresant?