Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi

Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi - Spa City Wellness

Luxueuze vakantiegevoel in eigen tuin

Een jacuzzi of hottub zorgt voor een onbezorgd genieten in de privacy van uw eigen badkamer of tuin: iets waar openbare sauna's en spa's niet aan kunnen tippen. Bovendien is deze trend in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Bij SpaCity zien we dat steeds meer mensen zich aan de jacuzzi of hottub wagen voor eigen gebruik. Dat is niet zomaar. Deze heerlijke baden kennen veel voordelen. Maar kiest u beter voor een jacuzzi of een hottub? Dat is een goede vraag. In dit artikel vertellen we u meer over hoe een jacuzzi en hottub van elkaar verschillen.

Hottub: nostalgisch genieten

Een hottub is een buitenbad dat wordt verwarmd door een interne of externe houtkachel. Meestal is het water in een hottub gemiddeld zo'n 37,5 graden Celsius. De klassieke hottub is rond en heeft meestal een buitenkant van hout. Tegenwoordig hebben hottubs ook vaak een kunststof interieur. Luxere versies van bubbelbaden, zoals die in de SpaCity-reeks, zijn ook uitgerust met bankjes waar u comfortabel op kunt zitten. Mensen kiezen vaak voor een hottub als ze op zoek zijn naar een bad met een authentieke uitstraling en een nostalgisch design. Heerlijk ontspannen!

Jacuzzi: bubbels en luxe

Als u de term 'jacuzzi' hoort, denkt u waarschijnlijk aan een heerlijk warm bad dat is uitgerust met massagestralen die bubbels op het wateroppervlak veroorzaken. Dat is precies wat een jacuzzi is! Wat u wel moet weten is dat jacuzzi eigenlijk een merknaam is. Niet alle spabaden die worden aangeduid met de term jacuzzi zijn ook echt van dit merk. De jacuzzi wordt echter nog steeds verkocht en is eigenlijk de nieuwere versie van een hottub.

Jacuzzi vs. hottub

Een aantal verschillen tussen de hottub en de jacuzzi zijn hierboven al duidelijk gemaakt. De hottub is een voorloper van de jacuzzi en de jacuzzi kenmerkt zich door de heerlijke massagestralen. Waarin de twee nog meer van elkaar verschillen is:

  • Een hottub is (oorspronkelijk) van hout, een jacuzzi niet
  • Jacuzzi's hebben een waterpomp voor massagestralen, de hottub niet
  • De energiebron van een bubbelbad is een houtkachel, terwijl jacuzzi's meestal een elektrische verwarming hebben
  • Een jacuzzi heeft een luxueuze, moderne uitstraling terwijl de hottub een nostalgische, authentieke look heeft

Gun uzelf een beetje liefde

Welke u ook kiest, met de aanschaf van een jacuzzi of een hottub maakt u een goede keuze! Zo kunt u elke dag genieten van een luxe spa-moment voor uzelf, uw vrienden uitnodigen voor een ontspannen avondje of een romantische ervaring delen met uw geliefde in de privacy van uw eigen tuin. Met een jacuzzi of hottub gunt u uzelf een moment van rust en ruimte, zodat u er daarna weer tegenaan kunt. Klinkt dat goed? Laat u adviseren over de mogelijkheden bij SpaCity door te bellen naar 085 401 0187. Wij vertellen u graag meer over ons uitgebreide aanbod.

Misschien ook interresant?