Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Jacuzzi in de winter, zo geniet u optimaal

Jacuzzi winter voordelen

U kunt in de winter natuurlijk binnen op de bank onder een kleedje opwarmen, maar als u een jacuzzi heeft is dit natuurlijk nog veel lekkerder. Met deze tips geniet u optimaal van uw buiten jacuzzi in de winter.

 

De voordelen van een jacuzzi in de winter

In de winter hebben we meer te maken met verkoudheden en griepvirussen. Door af en toe in de jacuzzi te stappen herstelt uw lichaam sneller en ontspannen uw spieren. Ook verhoogt uw weerstand waardoor u minder kans heeft op een griepje.

 

Tot rust komen in de buitenlucht

Hoewel we zomers veel tijd buiten spenderen, zitten we ’s winters liever lekker warm binnen. Met een buiten jacuzzi geniet u ook in de winter warm en aangenaam van de buitenlucht. We weten allemaal hoe goed het is om regelmatig een frisse neus te halen, maar wist u ook dat de combinatie van een warm bad met een koude buitenlucht uw lichaam tot rust brengt?

 

Samen zijn met familie en vrienden

Wanneer je een jacuzzi in de tuin hebt staan zullen ook uw vrienden en familie maar al te graag langskomen. Wat lekkere hapjes en drankjes erbij en u maakt er samen een heerlijk gezellige avond van.

 

Gebruik van uw tuin gedurende het hele jaar

De meeste tuinen liggen er ’s winters verlaten bij. Met het Nederlandse weer kunnen we vaak maar enkele maanden genieten van onze heerlijke buitenruimtes. Met een jacuzzi kunt u het hele jaar genieten van uw tuin.

 

Zijn alle jacuzzi's geschikt voor buiten in de winter?

Wilt u een jacuzzi aanschaffen die u ook ’s winters kunt gebruiken? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Niet alle jacuzzi’s zijn namelijk geschikt om ’s winters buiten te gebruiken en ook dan moet hij goed onderhouden worden.

 

Verwarmingselement

Een verwarmingselement zorgt ervoor dat het water op temperatuur blijft. Hiervoor is het dus belangrijk dat het verwarmingselement ook nog goed functioneert als het vriest, zodat het bad ook op de koudste dagen warm blijft.

 

Isolatie

Ook is het belangrijk om te controleren hoe goed de isolatie is. Is het bad goed genoeg geïsoleerd om te warmte te behouden? Als dit niet het geval dan zal het energieverbruik van de jacuzzi behoorlijk toenemen.

 

Spa jacuzzi cover lift

Jacuzzi of spa cover

Op momenten dat u het spabad niet gebruikt is het goed om hem af te sluiten met een thermocover zodat het water warm blijft. Maak bijvoorbeeld gebruik van het Cover Lift systeem. Deze is zeer gemakkelijk te gebruiken, zelfs als u een keer alleen gebruik wilt maken van de jacuzzi.

 

Grootte van het bad in liters

Als laatste is het goed om te kijken naar het aantal liters dat in het bad zit. Hoe groter het bad, hoe meer water er verwarmd moet blijven en hoe meer energie dit zal kosten.

 

Jacuzzi niet gebruiken in de winter

Wilt u geen gebruik maken van de jacuzzi in de winter? Zorg er dan voor dat u op tijd begint met de jacuzzi winterklaar maken. Het is namelijk erg belangrijk om uw bubbelbad of spabad goed te reinigen voor het volgende seizoen.

Misschien ook interresant?