Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Afkoelen nadat u uit de sauna komt

Afkoelen nadat u uit de sauna komt - Spa City Wellness

Uw lichaamstemperatuur stijgt in de sauna

Hoe heerlijk is het om uw eigen sauna te hebben en helemaal tot rust te komen? Een saunabezoek is goed voor lichaam en geest. Ook na het saunabezoek is het verstandig goed voor uzelf te zorgen door de extra warmte weer kwijt te raken. Na een kwartiertje in de sauna is uw lichaamstemperatuur immers wel zo’n 1,5 graden Celsius gestegen. Dit is een behoorlijke stijging wanneer u bedenkt dat de normale lichaamstemperatuur 37 graden Celsius is. In dit blog vertellen we u meer over hoe u het best kunt afkoelen nadat u uit de sauna komt.

De voordelen van afkoelen na uw saunabezoek

Veel mensen zien op tegen het koelen na hun saunabezoek. Dat is helemaal niet nodig. Afkoelen kan heel lekker zijn en bovendien is het goed voor u. Wanneer u afkoelt na een saunabezoek, zijn daar de volgende voordelen aan verbonden:

  • U voelt zich heerlijk fris en ontspannen;
  • U maakt endorfine aan;
  • Uw lichaam stopt met zweten;
  • Uw bloedvaten trainen zich: na het verwijden door de hitte vernauwen ze weer;
  • U bouwt een betere weerstand op en wordt minder snel ziek;
  • U krijgt geen last van hoofdpijn;
  • U krijgt geen last van benauwdheid.

De beste manier om af te koelen na een saunabezoek

Wanneer u klaar bent met uw saunabezoek en u wil afkoelen, is het goed om uw lichaam eerst rustig te laten wennen aan de koele lucht. Let goed op uw ademhaling, zodat ook alle warmte uit uw longen verdwijnt. Pas nadat uw lichaam is gewend aan de koele lucht, stapt u onder de koude douche. Uw lichaam krijgt een te grote schok wanneer u in één keer onder de koude douche zou stappen. Doe dit dus niet en begin eerst met uw rechter- en vervolgens uw linkervoet. Houdt daarna uw benen onder de douche en vervolg met uw armen. Zo werkt u naar uw hart toe. Uw hoofd gaat als laatst onder de douche, zodat u geen hoofdpijn krijgt. Wilt u weer de sauna in? Wacht dan minstens een half uur, zodat uw lichaam weer hersteld is.

Wel of niet afkoelen na een bezoek aan een infrarood sauna?

De meningen zijn behoorlijk verdeeld over de vraag of het goed is om af te koelen nadat u in een infrarood sauna heeft gezeten. De een vindt het verstandig om het niet te doen, omdat de spieren dan een grote klap krijgen. De hitte van een infrarood sauna dringt immers helemaal tot je spieren door. De ander vindt dat afkoelen na een infrarood sauna juist wel verstandig is. De lichaamstemperatuur is immers met 1,5 graad Celsius gestegen. Zo’n grote temperatuurstijging is niet niks. In het algemeen is het belangrijk dat u uw lichaam na het bezoek aan een infrarood sauna minimaal een half uur de tijd geeft om te herstellen van de hitte.

Vind uw sauna bij SpaCity

Heeft u ook zin om u heerlijk te ontspannen in uw eigen sauna? Bij SpaCity hebben we een groot assortiment sauna’s, hottubs, energiezuinige jacuzzi's, zwemspa's en buitenmeubels. Meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 085-401 0187. U bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen in onze showroom. Voor het aanvragen van een offerte of voor informatie en persoonlijk advies staan we vanzelfsprekend tot uw beschikking.

Misschien ook interresant?