Trustpilot
9.0
Plaatsing & installatie door heel Nederland
Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10:00 tot 17:00

10 dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een jacuzzi

10 dingen waar u op moet letten aanschaf jacuzzi & spabad

Wie droomt er niet van een jacuzzi in de tuin? Wat heerlijk als je de ruimte hebt om een jacuzzi te  kopen. Gezellige borrelavonden met vrienden, een romantisch avondje met je partner of gewoon  even zelf genieten van alle rust met een spa in je achtertuin. Sta jij op het punt om een jacuzzi aan te schaffen? Dan leggen we je graag uit waar je op moet letten bij de aankoop.

1. Isolatie en energieverbruik van de jacuzzi

Het stroomverbruik van een whirlpool verschilt per merk en model. Een duurzame jacuzzi met een  hogere prijs kan op de lange termijn voordeliger uitpakken dan een goedkope jacuzzi die veel stroom  verbruikt. Check daarom altijd wat het verbruik is voordat je een bubbelbad koopt. Daarnaast moet  je letten op de isolatie. De isolatie van een jacuzzi heeft veel invloed op het energieverbruik. Goed  geïsoleerde baden houden langer warmte vast. Hoe een jacuzzi geïsoleerd wordt kan op  verschillende manieren. 

2. Chloorvrij of niet chloorvrij water & onderhoud?

Met goed onderhoud verleng je de levensduur van je jacuzzi. Bovendien geniet je meer als je in een fris bad zit. Hoe je een whirlpool reinigt? Alleen het water verversen is niet genoeg om je jacuzzi te  onderhouden. Ga voor een waterbehandeling zonder chloor. Aqua Finesse Complete is een  duurzaam product dat op een simpele, maar efficiënte wijze je spa schoonmaakt. Het voordeel van  dit product is dat je (bijna) geen chloor meer nodig hebt voor de reiniging van de jacuzzi. Een  chloorvrij bubbelbad is beter voor je gezondheid. Met Aqua Finesse Complete heb je dus een schone  en gezonde jacuzzi in één.

3. Let op de garantie van de jacuzzi

Meestal gaat een duurzame jacuzzi 10 tot 15 jaar mee. Je hoopt er uiteraard geen gebruik van te  maken, maar de garantie is een belangrijke factor bij de aankoop van een bubbelbad. Kijk niet alleen  naar de garantieperiode van de spa. Garantie verlenen op het moment dat het nodig is, is  belangrijker. Vraag wat er gebeurt met de garantie als de verkoper er niet meer is. Wordt er gewerkt met een dealernetwerk? Dan zit je meestal wel goed.

4. Plaatsing en installatie

Als je eenmaal een jacuzzi hebt gekocht, kan je de plaatsing voorbereiden. We adviseren altijd om  het plaatsen te laten doen. We nemen het liefst alles uit handen, maar je kan natuurlijk wel alvast  voorbereidingen doen. Geef bijvoorbeeld door of er een goede doorgang is om het bad te plaatsen.  Is dit niet het geval? Dan moet er met een kraan gewerkt worden. Daarnaast is een stabiele  ondergrond essentieel. Een zachte ondergrond zoals gras is niet geschikt. Ook is het belangrijk dat er 

een stroomkabel aanwezig is. De stroomvereisten hangen af van het soort en de grootte. Let hier dus  ook op bij de aanschaf van je bubbelbad.

5. Jacuzzi met jets

Hoeveel jets heb ik nodig? Bij aankoop van een spa kan het aantal jets een doorslaggevende factor zijn. Wanneer de jets aan staan, wordt er een straal water of lucht met harde kracht door de  jets gespoten. Als je voor de jets zit, krijg je een massage. Het is goed om te kijken naar de plaatsing van de massagejets en het type. Waar zitten ze? En hoeveel jets zijn er? Een groot aantal jets kan invloed hebben op de pompkracht. Hoe meer kracht, hoe meer ‘leven’ in je jacuzzi.  

6. Sfeerverlichting in het bad

Bij de aanschaf van een jacuzzi heb je keuze uit vele extra opties en jacuzzi accessoires. Wil je het  écht gezellig maken in bad? Kies dan voor sfeerverlichting. Door verlichting toe te voegen creëer je  een leuke sfeer én verbeter je de veiligheid. Vooral als je het bubbelbad ’s avonds wil gebruiken is verlichting handig.

7. Bluetooth speakers

Optimaal genieten van een poolparty met vrienden? Dan mag de muziek niet ontbreken! Wanneer je  een jacuzzi koopt, kijk dan ook eens naar baden met een Bluetooth-systeem. Of je nu feestelijke of  ontspannen muziek wil luisteren: het kan allemaal.

8. Bediening met touchscreen

Elke spa heeft een ander bedieningspaneel. Bedenk bij het kopen van een whirlpool hoe jij het wilt  bedienen. Heb je de voorkeur voor drukknoppen of een touchscreen? Neem dit mee in je keuze.

9. Wifi-applicatie

Kies je voor een bad met een Wifi-applicatie? Dan kan je op elk moment verbinding maken en de  jacuzzi op afstand bedienen. Zo pas je de temperatuur aan, zet je de jets aan of activeer je de  sfeerverlichting met je telefoon.

10. Vermogen verwarmingselement

Om het water van een jacuzzi te verwarmen heb je energie nodig. Als u in de winter uw bad warm wilt houden terwijl u erin zit is het vermogen van groot belang. Let daarom op het vermogen van  het verwarmingselement.

Extra tips bij aankoop van een jacuzzi 

Buiten de bovenstaande aandachtspunten zijn er nog een aantal waar u mogelijk op wil letten.

Levertijd van de jacuzzi

Na de keuze en aanschaf van uw jacuzzi wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van maken. Helaas kan de levertijd van spabaden enorm verschillen tussen bedrijven en leveranciers. Bij Spa City Wellness zijn veel spabaden direct leverbaar uit voorraad. Dit betekend vaak dat u binnen een week, of zelf een paar dagen, al gebruik kunt maken van uw nieuwe bad. Benieuwd naar ons aanbod? Klik dan hier.

Inruil korting

Heeft u momenteel al een jacuzzi staan, maar bent u op zoek naar een nieuwe? Bij ons kunt u uw oude spabad inruilen tegen korting op uw nieuwe spabad. Uw oude spabad word tijdens de levering direct meengenomen en bespaard u hiermee verder ook nog moeite en transport kosten. Benieuwd wat dit voor u kan betekenen? Klik dan hier.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan eens op deze pagina met veelgestelde vragen. Heeft u direct antwoord nodig op een vraag? Bezoek dan onze contact pagina voor al onze contact mogelijkheden.

Misschien ook interresant?